Jdi na obsah Jdi na menu
 


NEVĚSTA A ŽENICH

Alžběta Popelková - nevěsta

dsc_0040.jpg Narodila se v pondělí jako čtvrtá v pořadí a prý se hned měla hezky k světu. Dětství trávila na táborech Archy, kde se údajně potkala se spoustou inspirativních lidí, i když dostat ji tam z počátku nebylo, dle vyprávění pamětníků, úplně snadné. Když trochu povyrostla spřáhla se se salesiány a její spřažení trvá až dodnes. Jako správná Popelka má v oblibě především domácí práce a její schopnost klasifikace a segmentace rozličných materiálů je vyhlášená. Už od prvního ročníku na AG v Kroměříži tušila, že sociální pedagogika je směr, kterým se má vydat. Než "zmagistřela" s oblibou se toulala po světě. Nezapomenutelná pro ni byla především Aljaška, kde se velmi sblížila s tunami ryb a Kypr, kde po dobu jednoho semestru velmi pilně studovala (i když dodnes nedokáže říci cosmiley). S oblibou tvoří, kouká se na vodu a poslouchá tatínkovy moudré rady do života. Cestování ji uchvátilo již dříve, divadlo se však naučila mít ráda až s NÍM. V současné době se připravuje na budoucí profesi a ráda se učí objevovat svět pohledem svého synovce, který ji taktéž v mnohém inpiruje.

 

Michal Diviš - ženich

misa.jpgNarodil se v neděli, což zřejmě předurčilo jeho šťastný osud. Pochází taktéž ze čtyř potomků, byl však o něco rychlejší a proto svět začal objevovat již jako třetí v pořadí. Dětství trávil převážně v přírodě mezi skauty (což člověka ovlivní). Své období vzdoru prožíval především na Gymplu v Řečkovicích, kde mu v té době nikdo neřekl jinak, nežli "Květák". Již od dětství se stal zvídavým literátem se zálibou v tajemnu, proto se pro jeho budoucí profesi nabízely dvě možnosti, žurnalista či psycholog. A jelikož na psaní stačí škola základní, vydal se do výšin pěšinou psychologie. Volné chvíle mezi studiem trávil s kapelou a účastněním se a pořádáním všemožně šílených zážitkových akcí mezi Instruktory Brno, kde se dozvěděl, že sebevětší pitomost, která se zprvu zhola jeví jako nemožná, lze uskutečnit, když pro to člověk něco udělá a má kolem sebe pár podobných bláznů. Důkazem toho je ostatně i tento web a všechno okolo.. Život, jak šel, z něho touto cestou vytvořil tedy poměrně přemýšlivého tvora se snahou neškodit, spíše pomáhat, rozvíjet... se zálibou se pohybovat a tvořit ideálně s NÍ.

A jak to všechno vzniklo?

Setkali se na půdě Filosofické fakulty, kde je pojil společný zájem v osobnostním rozvoji. ON chtěl zrovna pořádat kurs o víře. K nevíře se však tou dobou ONA zrovna chystala k cestě na Kypr a tak z toho nebylo nic, tedy skoro nic. Po kyprém půlroce se totiž potkali náhodou v Budapešti, kde musel zaplatit tučné pokuty za parkování. Posléze však zjistili, že jsou k sobě ti praví, hodící se a tak se to nakonec vyplatilo. O nějaký ten pátek později našla v oříšku prstýnek a řekla ANO. Vyloupla se z ní princezna a ta přece nemůže zůstat na ocet... smiley

 

...a dosvědčí nám to:

Tereza Káňová - svědková

terka-ka.jpg

Se svědkovou spolubydlela nevěsta řadu let na internátě a procházela s ní dobrým i zlým. Na střední škole prý vypadaly skoro jako dvojčata. Dvojčata, která s pravidelnými intervaly porušovala ubytovací řád a pravidla školy. Naštěstí se prý skoro na nic nepřišlo a tak to dotáhly až k maturitě. Po střední škole se jejich cesty, jak už to tak bývá, mírně rozdělily, přesto i nadále zůstávají v těsném kontaktu.

 

a Lukáš Malý - svědícíkacer.jpg

Narodil se skutečně malý, poté však všechny přerostl a stala se z něho velká osobnost, dalo by se říci nadnárodní. S ženichem se potkali taktéž na gymplu a zpočátku neměli mnoho společného. Když si ale nechal po vzoru ženicha narůst dlouhé vlasy (které mu narozdíl od ženicha slušely). A když navíc během jedné hodiny němčiny, kterou oba "zbožňovali", mu zabodl tužku do ruky, oba poznali, že z nich budou nerozluční přátelé, které dodnes nerozdělily ani hranice státu.

kontakt: maly.lukas@centrum.cz